Lännen alueverkosto

Alueverkosto on alueen virallinen kanava, joka toimii kaupungin kumppanina. Alueverkosto on yhteinen toimintatapa, avoin  alueellisen osallistumisen ja kehittämisen foorumi (ei enää nimettyjä jäseniä). Alueverkostossa asukkaat, järjestöt, yritykset ja kaupungin henkilöstö kohtaavat kumppaneina ja voivat yhdessä toimia alueen ja sen palvelujen kehittämiseksi.

Alueverkostossa osallistut alueen ja alueen palveluiden kehittämiseen sekä aluetta koskevien asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Alueverkosto kokoaa kokemustietoa alueelta, antaa kannanottoja ja näkemyksiä valmistelussa oleviin asioihin sekä voi myös tehdä aloitteita.

Vuosittain jaetaan myös hakemusten perusteella 4 000€:n alueraha yhteisölliseen toimintaan. Alueverkosto tekee esityksen aluerahan jakamisesta. Aluerahan seuraava hakuaika heti tammikuun alussa – seuraa alueverkoston tiedotteita!

Tule mukaan!

Mietityttääkö jokin seikka kotikulmillasi? – Kerro siitä alueverkostossa!

Lännen alueverkoston ensimmäinen tapaaminen

 • tiistaina 15.1.2019 klo 17-19. Aiheena Tampereen kaupungin joukkorahoitus-kokeilu, alueverkostojen alueraha sekä muut ajankohtaiset asiat. Kahvitarjoilu klo 16.30. Tervetuloa mukaan!

 

Kysy ja kerro alueesta ja sen palveluista vuonna 2019:

Lielahtikeskuksessa 2. krs infopiste

 • maanantaisin klo 9-11

Tesoman hyvinvointikeskuksessa yhteisökahvila

 • keskiviikkona 9.1.2019 klo 13-16, klo 14-16 kokoustila Intossa mahdollisuus keskustella Tesomajärven ympäristöasioista. Paikalla rakennuttajahortonomi Teemu Kylmäkoski.
 • seuraavat tapaamiset ke 6.2., 6.3., 3.4., 8.5. ja 5.6.2019 klo 13-16

 

Lännen alueverkoston kaikille avoimet kevätkauden tilaisuudet

 • tiistaina 15.1.2019 klo 17-19, Lielahtikeskus, Antti Possin kuja 1 (aiheena vuoden 2019 alueraha ja sen hakeminen)
 • tiistaina 12.2.2019 klo 17-19, Tesoman hyvinvointikeskus, Tesomankatu 4 (alueraha-esityksestä päättäminen)
 • tiistaina 12.3.2019 klo 17-19 Lielahtikeskus, Antti Possin kuja 1 (tietoisku Kauppi-Niihaman kaupunkipuistosta)
 • tiistaina 9.4.2019 klo 17-19 Tesoman hyvinvointikeskus, Tesomankatu 4
 • tiistaina 19.5.2019 klo 17-19, Lielahtikeskus, Antti Possin kuja 1

Kahvitarjoilut klo 16.30. Tervetuloa!

Tervetuloa!

Lännen alueverkosto facebookissa

@lannenalueverkosto

Seuraa, käy tykkäämässä ja vinkkaa kaverillekin!

Lue lisää alueverkoston toiminnasta

Lännen alueverkoston tapaamisten muistiot

Lännen alueverkoston pysyviä teemaryhmiä

Lännen liikuntaverkosto

 

Lielahti-Lentävänniemi-alueen työllisyysyhteistyö

#lännenlapsetnuoretperheet – mitä alueen lapsille, nuorille ja perheille kuuluu?

–tulossa lähiaikoina

 

Lännen alueverkoston alueraha

Alueverkostojen syyskauden tilaisuudet

Tiedote 1.8.2018  alueverkostojen syyskauden toiminnasta.

Alueverkostojen kevätkausi

 • Alueverkostojen kevät 2019
 • Kauppi-Niihama kaupunkipuistoa suunnitellaan koko kaupunkiseutua palvelevana keskuspuistona. Keskikaupungin ja Koilliset alueverkostot ovat olleet mukana hanketta käynnistettäessä, jatkossa kaikki alueverkostot osallistuvat maaliskuussa syksyllä  2018 käynnistyneeseen vertaissuunnitteluun.

 

Osallistutaan, kehitetään, vaikutetaan!

Palvelualoite haastaa kaupunkia arvioimaan tuottamiensa palveluiden laatua ja kustannuksia

Tamperelaiset voivat nyt tehdä palvelualoitteita eli esittää, miten jokin kaupungin toiminto voitaisiin järjestää kilpailuttamalla tai ulkoistamalla kustannustehokkaammin ja laadukkaammin kuin nyt. Lue lisää tiedotteesta.

Tutustu ja kommentoi Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa 2018-2030

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa valmistellaan vuosille 2018–2030. Suunnitelma koskee koko kaupungin liikuntapaikkaverkkoa. Suunnitelman luonnos luettavissa Liikuntapalvelujen sivulla https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta.html

Kommentoi Linjasto 2021-luonnosta

Tampereella rakennetaan parhaillaan raitiotietä, jonka liikennöinti alkaa vuonna 2021. Raitioliikenne tulee osaksi nykyistä seudullista joukkoliikennejärjestelmää. Linjasto2021-projekti sovittaa raitio- ja bussiliikenteen sujuvaksi ja kustannustehokkaaksi kokonaisuudeksi. Projektissa selvitetään asukkaiden päivittäisiä liikkumistarpeita ja kehitetään joukkoliikenteen palvelua näitä tarpeita kuunnellen. Projekti myös ohjaa valitsemaan kestäviä kulkutapoja. Luonnoksia, jotka kehittyvät suunnitelmiksi, julkaistaan nähtäväksi ja kommentoitavaksi projektin edetessä.

Linkki Linjasto 2021-projektin sivulle

Linjastoluonnos: Tampere seutu

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön uusia sähköisiä kysely- ja palautetyökaluja

Lielahtikeskuksessa kokeillaan loppuvuoden ajan kosketusnäyttö-palautetyökalua. Kyselyjen yhteenvetoja käytetään Lielahtikeskuksen palvelujen kehittämisessä ja ne käsitellään myös ensi vuodesta alkaen lännen alueverkoston tapaamisissa. Laite löytyy 2. kerroksen yläaulan info-tiskin edestä. Nyt avoinna olevaan kyselyyn voi vastata myös netissä osoitteessa

https://goo.gl/HFdkag

Mobiilisovellus ”Tampereen kaupunki”

on nyt saatavissa myös Applen iOS-käyttöjärjestelmän puhelimiin ja iPadiin. Android-käyttöjärjestelmän puhelimiin sovellus on ollut ladattavissa toukokuusta 2017. Maksuttomassa mobiilisovelluksessa kaupungin palvelut ja ajankohtaisasiat ovat kootusti käden ulottuvilla. Sovelluksessa on hyödyllisiä palveluja paikasta toiseen liikkuvalle ja ulkoilijalle, ja sovelluksella voi lähettää kaupungille palautetta matkan varrelta kuvan ja sijaintitiedon kera. Lue lisää Mobiilisovelluksesta.