Lännen alueverkosto

Alueverkosto on alueen virallinen kanava, joka toimii kaupungin kumppanina. Alueverkosto on yhteinen toimintatapa, avoin  alueellisen osallistumisen ja kehittämisen foorumi (ei enää nimettyjä jäseniä). Alueverkostossa asukkaat, järjestöt, yritykset ja kaupungin henkilöstö kohtaavat kumppaneina ja voivat yhdessä toimia alueen ja sen palvelujen kehittämiseksi.

Alueverkostossa osallistut alueen ja alueen palveluiden kehittämiseen sekä aluetta koskevien asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Alueverkosto kokoaa kokemustietoa alueelta, antaa kannanottoja ja näkemyksiä valmistelussa oleviin asioihin sekä voi myös tehdä aloitteita.

Vuosittain jaetaan myös hakemusten perusteella 4 000€:n alueraha yhteisölliseen toimintaan. Alueverkosto tekee esityksen aluerahan jakamisesta. Aluerahan seuraava hakuaika heti tammikuun alussa – seuraa alueverkoston tiedotteita!

Tule mukaan!

Lännen alueverkoston kevätkausi on päättynyt. Elokuussa jatkamme jälleen yhteisten asioiden äärellä!

Mietityttääkö jokin seikka kotikulmillasi? – Kerro siitä alueverkostossa!

Lännen alueverkoston seuraavat tapaamiset

  • tiistaina 13.8.2019 klo 17-19 Lielahtikeskus, kirjaston Tuike-sali, Antti Possin kuja 1. Kahvitarjoilu klo 16.30.  Tervetuloa!
  • tiistaina 10.9.2019 klo 17-19 Tesoman hyvinvointikeskus, Lysti, Tesomankatu 4. Kahvitarjoilu klo 16.30. Tervetuloa!
  • tiistaina 8.10.2019 klo 17-19 Lielahtikeskus, kirjaston Tuike-sali, Antti Possin kuja 1. Kahvitarjoilu klo 16.30.  Tervetuloa!
  • tiistaina 12.11.2019 klo 17-19 Tesoman hyvinvointikeskus, Tesomankatu 4. Kahvitarjoilu klo 16.30. Tervetuloa!
  • tiistaina 10.12.2019 klo 17-19 Lielahtikeskus, kirjaston Tuike-sali, Antti Possin kuja 1. Kahvitarjoilu klo 16.30.  Tervetuloa!

Huom. muutokset mahdollisia!

Kysy ja kerro alueesta ja sen palveluista Tesoman hyvinvointikeskuksessa yhteisökahvila

  • syyskauden tapaamiset keskiviikkona 7.8., 4.9., 2.10., 6.11. ja 11.12. klo 10-13. Poikkea kertomaan alueen kuulumisia ja ajatuksiasi sen palveluista!

Tervetuloa!

Lännen alueverkosto facebookissa

@lannenalueverkosto

Seuraa, käy tykkäämässä ja vinkkaa kaverillekin!

Lue lisää alueverkoston toiminnasta

Lännen alueverkoston tapaamisten muistiot

 

Lännen alueverkoston pysyviä teemaryhmiä

Lännen liikuntaverkosto

 

Lielahti-Lentävänniemi-alueen työllisyysyhteistyö

 

#lännenlapsetnuoretperheet – mitä alueen lapsille, nuorille ja perheille kuuluu?

Alueverkoston pysyvä alatyöryhmä käynnistyi marraskuussa 2018. Mukaan voivat aluekoordinaattorille ilmoittautua kaikki lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivat sekä heidän hyvinvoinnistaan kiinnostuneet!

Kevätkauden aikana laaditaan mm. esite lapsiperheiden kohtaamispaikoista sekä järjestetään huhtikuun 2019 alueen toimijoiden yhteinen Tule mukaan-teemaviikko Lielahtikeskuksessa sekä Tesoman hyvinvointikeskuksen 1-vuotisjuhlien yhteydessä.

 

Lännen alueverkoston alueraha

Alueverkostojen kevätkausi

  • Alueverkostojen kevät 2019
  • Kauppi-Niihama kaupunkipuistoa suunnitellaan koko kaupunkiseutua palvelevana keskuspuistona. Keskikaupungin ja Koilliset alueverkostot ovat olleet mukana hanketta käynnistettäessä, jatkossa kaikki alueverkostot osallistuvat maaliskuussa syksyllä  2018 käynnistyneeseen vertaissuunnitteluun.

 

Osallistutaan, kehitetään, vaikutetaan!

Millainen kaupunkipyöräjärjestelmä Tampereelle? – vastaa kyselyyn

Tampere on ottamassa pormestariohjelman mukaisesti kesällä 2020 käyttöön nykyaikaisen kaupunkipyöräjärjestelmän osana joukkoliikennejärjestelmää. Kaupunki valmistelee hankintaan liittyvää tarjouspyyntöä, ja asukkailla onkin nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen kaupunkipyöräjärjestelmä sopisi Tampereelle. Kaupunkipyöräkysely on avoinna 1.–14.4.2019 kaupungin karttapalvelussa kartat.tampere.fi/kaupunkipyorakysely .

Vaikuta lähipalvelujen kehittämiseen!

Tampereen kaupunki haluaa luoda asukkaiden lähelle paikkoja, joissa voi tavata ihmisiä, osallistua tai itse järjestää erilaista toimintaa sekä saada neuvontaa ja ohjausta. Millaisen neuvonta- ja kohtaamispaikan sinä haluaisit kotikaupunginosaasi? Kysely koskee myös Orivettä. Vaikuta ja vastaa kyselyyn osoitteessa www.tampere.fi/alueellisetpalvelut 22.4.2019 mennessä.

Lue tiedote

Palvelualoite haastaa kaupunkia arvioimaan tuottamiensa palveluiden laatua ja kustannuksia

Tamperelaiset voivat nyt tehdä palvelualoitteita eli esittää, miten jokin kaupungin toiminto voitaisiin järjestää kilpailuttamalla tai ulkoistamalla kustannustehokkaammin ja laadukkaammin kuin nyt. Lue lisää tiedotteesta.

Tutustu ja kommentoi Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa 2018-2030

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa valmistellaan vuosille 2018–2030. Suunnitelma koskee koko kaupungin liikuntapaikkaverkkoa. Suunnitelman luonnos luettavissa Liikuntapalvelujen sivulla https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta.html

Kommentoi Linjasto 2021-luonnosta

Päätökset lopullisesta, ratikan rinnalla vuonna 2021 toimivasta bussilinjastosta tehdään keväällä. Suunnittelu on nyt edennyt siten, että viime vuoden aikana esiteltyjen luonnosten ja niistä saadun palautteen ja lausuntojen pohjalta on tehty varsinainen linjastosuunnitelma.

Palautetta voi jättää helmikuun loppuun asti joukkoliikenteen linjasto2021-sivulla (rullaa sivun alas asti) tai suoraan karttaohjelmassa.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan suunnitelma viedään todennäköisesti huhtikuussa.

Tiedote 15.1.2019

Linkki Linjasto 2021-projektin sivulle

Linjastoluonnos: Tampere seutu

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön uusia sähköisiä kysely- ja palautetyökaluja

Lielahtikeskuksessa kokeillaan loppuvuoden ajan kosketusnäyttö-palautetyökalua. Kyselyjen yhteenvetoja käytetään Lielahtikeskuksen palvelujen kehittämisessä ja ne käsitellään myös ensi vuodesta alkaen lännen alueverkoston tapaamisissa. Laite löytyy 2. kerroksen yläaulan info-tiskin edestä. Nyt avoinna olevaan kyselyyn voi vastata myös netissä osoitteessa

https://goo.gl/HFdkag

Mobiilisovellus ”Tampereen kaupunki”

on nyt saatavissa myös Applen iOS-käyttöjärjestelmän puhelimiin ja iPadiin. Android-käyttöjärjestelmän puhelimiin sovellus on ollut ladattavissa toukokuusta 2017. Maksuttomassa mobiilisovelluksessa kaupungin palvelut ja ajankohtaisasiat ovat kootusti käden ulottuvilla. Sovelluksessa on hyödyllisiä palveluja paikasta toiseen liikkuvalle ja ulkoilijalle, ja sovelluksella voi lähettää kaupungille palautetta matkan varrelta kuvan ja sijaintitiedon kera. Lue lisää Mobiilisovelluksesta.