Lännen alueverkosto

Alueverkosto on alueen virallinen kanava, joka toimii kaupungin kumppanina. Se on avoin ja yhteinen alueellisen osallistumisen ja kehittämisen, ei-hallinnollinen foorumi. Siinä kohtaavat alueen kumppaneina asukkaat, järjestöt, yritykset ja kaupungin henkilöstö.

Alueverkostossa osallistut alueen ja alueen palveluiden kehittämiseen sekä aluetta koskevien asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Se voi koota ja tarjota kokemustietoa alueelta, antaa kannanottoja ja näkemyksiä valmistelussa oleviin asioihin sekä tehdä aloitteita.

Vuosittain jaetaan myös hakemusten perusteella 5 000€:n alueraha yhteisölliseen toimintaan. Alueverkosto tekee esityksen aluerahan jakamisesta.

 

Tule mukaan!

Lännen alueverkosto on mukana Lielahtikeskuksessa torstaina 20.9.2018 klo 10-14 järjestettävässä Ite popup-tapahtumassa! Lännen alueverkoston pisteessä voit jättää kommenttisi lielahtelaisten koululaisten liikuntapäivä-kyselyn yhteenvetoon sekä toisessa kyselyssä kertoa ”minkälaista tietoa tarvittaisiin, kun heikentyvä toimintakyky rajoittaa omaehtoista liikuntaa”? Vastaajien kesken arvotaan Reilun kaupan kassi.

  • Tule mittaamaan maksutta verenpaineesi, verensokerisi ja puristusvoimasi!
  • Kysy ravitsemusterapeutilta, miten voit hyödyntää satokauden ja saada makua ja terveyttä kasviksista. Suuhygienistiltä saat vinkkejä suun terveyden ylläpitoon. Puristusvoimaa voit testata fysioterapeutin kanssa ja häneltä saat myös liikkumisvinkkejä.
  • Tule juttelemaan sosiaali- ja potilasasiamiehen sekä vanhusasiamiehen kanssa.

Tervetuloa hyvinvoinnin toimijoiden ja kahvikupillisen pariin! Tapahtumassa mukana mm.

Tampereen kaupunki, Nääsville ry, Pirkanmaan Syöpäyhdistys ry, Tampereen Diabetesyhdistys ry, Ehyt ry

 

Seuraavat alueverkoston tapaamiset

  • Lännen alueverkosto tiistai 9.10.2018 klo 17-19 Lielahden kirjasto, Tuike-sali
  • Lännen alueverkosto tiistai 6.11.2018 klo 17-19 Tesoman hyvinvointikeskus, Innovaatio-tila
  • Lännen alueverkosto tiistai 4.12.2018 klo 17-19 Lielahden kirjasto, Tuike-sali

Kahvit klo 16.30

Lännen alueverkoston Kysy ja kerro alueesta ja sen palveluista-iltapäivä Tesoman hyvinvointikeskuksen yhteisökahvilassa keskiviikkona 3.10.2018 klo 13-16.

Tervetuloa!

 

Alueverkostojen syyskauden tilaisuudet

Tiedote 1.8.2018  alueverkostojen syyskauden toiminnasta.

Anna palautetta ja vastaa kyselyyn!

Anna palautetta kävelyn ja pyöräilyn olosuhteista

Liikkujilta kysytään näkemyksiä kuntansa kävely- ja pyöräilymahdollisuuksista ja niiden kehittymisestä. Kyselyyn voivat vastata Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven asukkaat.
Kyselyssä voi vastata sekä kävelyä että pyöräilyä koskeviin kysymyksiin tai ainoastaan toiseen näistä. Kävelyn kyselyssä selvitetään myös liikuntarajoitteisten kokemuksia liikkumisesta kesällä ja talvella. Ajankohtainen teema on tänä vuonna pyörämatkailu.

Tamperelaiset voivat antaa vuosittaisessa kyselyssä palautetta oman asuinalueensa olosuhteista jo seitsemättä kertaa. Kehyskuntien asukkailta palautetta kerätään nyt toista kertaa, ja kysely toistetaan joka toinen syksy.
Kyselyn tuloksia käytetään kävelyn ja pyöräilyn kehittämisessä. Tampereella ja koko kaupunkiseudulla on tavoitteena lisätä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta. Asukastyytyväisyys kävelyn ja pyöräilyn olosuhteisiin on yksi Tampereen kaupunkistrategian vuosittain seurattavista mittareista.
Kyselyyn voi vastata 1.10. asti. osoitteessa www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pyoraily-ja-jalankulku

Tutustu ja kommentoi Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa 2018-2030

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa valmistellaan vuosille 2018–2030. Suunnitelma koskee koko kaupungin liikuntapaikkaverkkoa. Suunnitelman luonnos luettavissa Liikuntapalvelujen sivulla https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta.html

 

Kommentoi Linjasto 2021-luonnosta

Tampereella rakennetaan parhaillaan raitiotietä, jonka liikennöinti alkaa vuonna 2021. Raitioliikenne tulee osaksi nykyistä seudullista joukkoliikennejärjestelmää. Linjasto2021-projekti sovittaa raitio- ja bussiliikenteen sujuvaksi ja kustannustehokkaaksi kokonaisuudeksi. Projektissa selvitetään asukkaiden päivittäisiä liikkumistarpeita ja kehitetään joukkoliikenteen palvelua näitä tarpeita kuunnellen. Projekti myös ohjaa valitsemaan kestäviä kulkutapoja. Luonnoksia, jotka kehittyvät suunnitelmiksi, julkaistaan nähtäväksi ja kommentoitavaksi projektin edetessä.

Linkki Linjasto 2021-projektin sivulle

Linjastoluonnos: Tampere seutu

 

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön uusia sähköisiä kysely- ja palautetyökaluja

Lielahtikeskuksessa kokeillaan loppuvuoden ajan kosketusnäyttö-palautetyökalua. Kyselyjen yhteenvetoja käytetään Lielahtikeskuksen palvelujen kehittämisessä ja ne käsitellään myös ensi vuodesta alkaen lännen alueverkoston tapaamisissa. Laite löytyy 2. kerroksen yläaulan info-tiskin edestä. Nyt avoinna olevaan kyselyyn voi vastata myös netissä osoitteessa

https://goo.gl/HFdkag

 

Lännen alueverkosto facebookissa

@lannenalueverkosto

Seuraa, käy tykkäämässä ja vinkkaa kaverillekin!