Lännen liikuntaverkosto

Lännen alueellinen liikuntaverkosto alueen kaikenikäisten asukkaiden liikunnasta kiinnostuneiden yhteinen ja kaikille avoin kehittämisen foorumi

Liikuntaverkoston tapaamiset ovat osa lännen alueverkoston toimintaa, mutta tarpeen mukaan voidaan kokoontua myös eri teemojen ja tapahtumien mukaan. Liikkuva Tampere -hanke on päättynyt vuoden 2017 lopussa, mutta jatkossa liikunta-asiat ovat osa kaikkia alueverkoston tapaamisia.  Alueen toimijoiden on mahdollista esitellä alueverkoston kokouksien yhteydessä ajankohtaisia liikunta-asioita ja ilmoittaa kaikille avoimista tapahtumistaan alueportaalin tapahtumakalenterissa.

Liikuntaverkoston toiminnasta tiedotetaan lännen alueportaalissa alueverkoston sivulla. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse [email protected] tai aluekoordinaattori Birgitta Tunturiin [email protected] puh. 040 800 7977.

 

Ajankohtaista

Perhellikunta-hanke Liikkuva perhe innostaa liikkumaan!

http://www.e-julkaisu.fi/tampereen_kaupunki/liikkuva-perhe/mobile.html#pid=1

 

Tampereen kaupungin liikuntapaikka-rakentamisen suunnitelma

https://www.tampere.fi/tiedostot/l/wbXtpFzZN/Liikuntapaikkarakentamisen_suunnitelma_luonnos_7.9.2018_yleisotilaisuus_12.9.2018.pdf

 

Liikkuva Tampere-lehti on tamperelaisten hyvinvoinnin asialla

Liikkuva Tampere-lehden pääpaino on terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Lehden sisältö toteutetaan liikunnan ja terveyden alan asiantuntijoiden kanssa yhteistyönä, unohtamatta talkoopohjaista seuratyötä ja erilaisia liikuntatapahtumia, joita kaupungissamme järjestetään vuosittain lukuisia. Oman mausteensa tuovat kulttuurin, taiteen ja musiikin hyvinvointia edistävät juttuaiheet, joten luvassa on  vapaa-aikaan ja hyvinvointiin keskittyvä rentouttava lukupaketti.

Liikkuva Tampere-lehti nostaa vahvasti esiin liikunnan merkityksen oman hyvinvoinnin edistäjänä ja julkaisee mm. liikunta-alan tutkimuksia, joiden tuloksista saadaan tietoa liikkumisen hyödyistä koko elämänkaaren aikana. Erityisenä huomion kohteena on lasten ja nuorten liikkumisen edistäminen ja syvä huoli siitä, että erityisesti lapsuusajan liikunnanharrastaminen tai liikkumattomuus jättää jälkensä pitkälle aikuisikään. Liikkuva koulu ja päiväkotien Ilo kasvaa liikkuen -projektit ovat lehden vakituisia teemoja.

Lehti ilmestyy 2 – 4 kertaa vuodessa ja sitä on saatavilla maksuttomasti mm. liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta, Tampereen stadionilta, suurimmista liikuntapaikoista, uimahalleista, palloilu- ja liikuntahalleista, terveysasemilta sekä kirjastoista. Lisäksi lehti jaetaan tamperelaisille peruskouluille ja päiväkodeille.

Liikkuva Tampere no 1 / 2018

 

Varaa aika liikuntaneuvontaan netistä

Ajan varaaminen liikuntaneuvontaan onnistuu nyt myös sähköisestä kalenterista osoitteessa www.tampere.fi/soteasiointi

Tampereen kaupungin liikuntaneuvonta on maksutonta ja se tarkoitettu tamperelaisille, jotka tarvitsevat apua liikunnan aloittamiseen. Tapaamisessa terveysasemalla liikunnanohjaaja auttaa löytämään sopivan tavan liikkua sekä kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä.

Kirjaudu ensin sähköisiin terveyspalveluihin verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen voit varata sähköisestä kalenterista sinulle sopivan ajankohdan sekä terveysaseman, jolla haluat tavata liikuntaneuvojan.

Liikuntaneuvontaa annetaan Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, OmaPihlajan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla. Voit myös edelleen varata ajan liikuntaneuvojalle puhelimitse. OmaPihlajan terveysaseman asiakkaat voivat varata ajan liikuntaneuvontaan vain puhelimitse.
Sähköisen ajanvarausjärjestelmän perustaminen on osa Smart Tampere Digiohjelmaa ja myöhemmin se tullaan liittämään osaksi kansallista itse- ja omahoitoa tukevaa Omaolo-palvelua.

 

Antti Possin kulttuuri-liikuntaraitit

Antti Possin raitit Lielahti 271117

Ensimmäinen raitti kiertää Lielahtikeskukselta Lielahden kirkon kautta Niemen Pirtille, sieltä Niemen kartanorakennuksen eteläpuolelta kohti rannassa kulkevaa Maria Lydian polkua, Lielahden vanhaa tehdasaluetta ja sieltä Lielahden kartanon pihan läpi kohti uutta Hiedanraittia ja vanhaa tukinnostopaikkaa Möljää. Voit kiertää kohteita omassa järjestyksessä tai vierailla vain yhdessä kerrallaan — tärkeintä on, että nautit alueen luonnosta sekä historiasta ja mahdollisesti saat yksinäisen naapurinkin kaveriksesi!

Possijärven raitti 100618

Toinen Antti Possin kulttuuri-liikuntaraitista valmistui luonnoksena tammmikuussa 2018. Monistetta täydennetään ja korjataan talven aikana saadun palautteen perusteella. Reitille on merkitty Harjuntaustan alueella aikoinaan sijainnut Possijärvi ja sen mukaan nimettyjä katuja. Lielahden kartanon omistajien von Nottbeck-suvun hautakappeli on mukana tällä kulttuui-liikuntaraitilla, vaikka kappelin sisälle ei pääse muuten kuin tiettyinä opastusaikoina.

Possilan raitti

Kolmas kulttuuriliikuntaraiteista lähtee edelleen Lielahtikeskukselta, kulkee ohi entisen Possilan tilan paikan, jonka tietämille parhaillaan rakentuu kokonaan uusi asinkerrostalokortteli. Sen vastapainona ovat Ryydynpohjan, Pohtolan ja Lintulammen luonnonympäristöt.

Reuharinniemen lapinraunioiden raitti 24.4.2019

Reuharinniemen ranta-alueen kivikautinen asuinpaikka on muinaismuistolain rauhoittama ja Lapinraunioiden adoptoijat ry:n hoidossa oleva historiallinen kohde. Bussin päätepysäkiltä pääsee lapinraunioille johtavalle polulle, joka ei valitettavasti ole esteetön. Muuten kohde sopii omatoimiseksi retkeilykohteeksi.

 

Historia- ja kaupunginosaraitteja

Hiedanrannan alueen historiaa

Epila-raitti Epilä on historiallinen harjujen ja huviloiden kaupunginosa. Raitti kulkee asuinalueen läpi esitellen alueen maantiedettä ja historiaa.

Pyoräraitti Pispalasta Reuhariiin Pyöräilyraitti tutustuttaa kulkijansa Lielahden-Pohtolan-Lentävänniemen alueen kultuuriympäristöön. Reitin pituus on noin 16 km.

 

Läntisen alueen edullisia kuntoilumahdollisuuksia

Lännen edullisia kuntoilumahdollisuuksia kartalla syksy 2017

 

Liikkeelle luontoon

Tampereen ulkokuntosalit kartalla_syksy 2017

Länsi-Tampereen luontoliikunta-kartta

Latujen ja jääkenttien ajantasaiset kuntotiedot

 

Liikkumisen edistämisen ajankohtaista asiaa

Eri ikäisten läntisen alueen asukkaiden arkiliikkumisen edistäminen on ollut lokakuun ajankohtaisena teemana. Yhdessä Liikkuva Tampere-hankkeen kanssa on koottu tietoa alueen edullisista kuntoilumahdollisuuksista ja  kouluikäisten liikunnan edistämisestä. Länsi-Tampereen kuntoilumahdollisuuksta on laadittu kartta, johon yritetään linkittää toimijiden omat kotisivut.

Urheilluseurat ja liikunta-alan toimijat voivat jatkossa tiedottaa lännen alueportaalissa kaikille avoimista ja maksuttomista liikuntatapahtumista lähettämällä tapahtumailmoituksen aluekoordinaattorille.

lännen liikuntaverkosto 25.10.2017 alueportaaliin

 

Tampereen kaupungin hallinnoimien tilojen käyttövuorojen hakeminen

Liikuntapalvelut jakaa hallinnoimiinsa tiloihin käyttövuoroja joko vakiokäyttöön tai yksittäisiin vuoroihin. Vakiokäyttöön tarkoitetut käyttövuorot sekä tapahtumiin tarkoitetut vuorot haetaan kirjallisesti käyttövuorohakemuksella. Vapaita tiloja voi selata Timmi-tilanvarausjärjestelmästä, jota kautta voi hakea yksittäistä vuoroa myös sähköisesti. Sähköinen hakeminen Timmi-järjestelmässä vaatii rekisteröitymisen.

Käyttövuorojen hakeminen

 

Ikäihmisten matalan kynnyksen kuntoilumahdollisuuksia

Lännen alueverkoston ensimmäisessä tapaamisessa sekä Lielahtikeskuksen ”Kysy ja kerro”-seinällä on toivottu lisää ikäihmisten matalan kynnyksen kuntoilumahdollisuuksia. Niistä on koostettu ensimmäinen, tässä liitteenä oleva luonnos. Lisäykset ja täydennykset aluekoordinaattorille. Aihetta käsitellään lisää lännen liikuntaverkoston 25.10. klo 17-19 tapaamisessa Tesoman palloiluhallin kahviossa, Tesoman valtatie 46.

lännen liikuntaverkosto 3.10.2017 alueportaaliin

 

Alueellisen kulttuuriliikuntaraitin ideointia

Lielahtikeskuksen 21.-24.9.2017 hyvinvointitapahtuman yhteydessä ideoitiin palvelukeskuksen liikuntaluotsin kanssa Lielahti-Lentävänniemi-Hiedanranta-alueita yhdistävää kulttuuriliikuntaraittia. Aluekoordinaattori työstää  luonnoksen raitista alueverkoston 3.10 tapaamiseen.

lielahden kulttuuriliikuntaraitti luonnos versio 210917